Ens trobem al bell mig de l’estiu, i com ja se sap les temperatures fan enfilar els termòmetres. Les amanides són l’aliat perfecte per combatre aquesta calor que ens acompanya des de que surt el sol fins que es pon. A més, també ens ajuden a gaudir d’aquesta època de l’any i a satisfer el paladar. En el post d’avui et portem les sis amanides més gustoses d’aquest estiu. No te les perdis, són molt fàcils de preparar!
Sobretot, no t’oblidis de donar-li el toc final amb l’oli d’oliva OleAurum. És l’ingredient imprescindible i el que farà que l’elaboració estigui per llepar-se els dits!
Amanida de cigrons
Els ingredients imprescindibles per aquesta amanida son: fulles d’alfàbrega, pebrots del piquillo, ceba, raïm negre i cigrons. Quan aquests últims estiguin fets, s’han de deixar escórrer.
Els pebrots del piquillo s’han de tallar en trossets petits, després s’afegeix la ceba en rodanxes i les fulles d’alfàbrega, que es poden tallar o deixar senceres. El raïm i els cigrons s’afegeixen els últims. Com a toc final, s’amaneix amb sal, vinagre i oli d’oliva verge extra.
Amanida amb quinoa
La quinoa no podia faltar entre els ingredients d’una amanida. És l’aliment que està de moda. Aquesta amanida és sana, nutritiva i baixa en calories. Els ingredients necessaris són aquests: bròquil, tomàquet Cherry, pastanaga baby i quinoa.
Si es prefereix un plat més complert, pots complementar l’amanida amb arròs i salsa de soja.
Amanida caprese
Aquesta amanida és ideal preparar-la per menjar-la en qualsevol lloc, ja que és molt fàcil de fer. Tomàquets Cherry, fulles d’espinacs i daus de formatge són els ingredients que configuren aquesta amanida.
El primer pas es tallar per la meitat els tomàquets, després s’afegeixen les fulles d’espinacs i, a sobre, es col·loquen els daus de formatge. El vinagre de Mòdena i l’oli d’oliva poden ser uns grans acompanyants.

Amanida caprese. Aquesta amanida és ideal preparar-la per menjar-la en qualsevol lloc, ja que és molt fàcil de fer.
Amanida amb alvocat
L’alvocat és el segon aliment que marca tendència i, a més, és refrescant i nutritiu. Per a aquesta amanida seran necessaris uns quants xampinyons laminats a la planxa.
Com preparar-la? Col·locarem en un plat fulles d’alfàbrega, enciam o canonges (o la verdura que es prefereixi), tomàquets Cherry i l’alvocat tallat a la juliana. Per amanir-la, podem afegir unes gotes de vinagre de Mòdena, llavors de xia i, naturalment oli d’oliva verge extra.
Amanida d’espinacs
L’amanida d’espinacs és una de les que aporta més sabor a l’estiu. I si es combina aquest ingredient adequadament, el resultat és un plat deliciós.
Per aquesta amanida es necessita: espinacs frescos, daus de poma, nous i panses. Es pot amanir amb sal oli d’oliva i vinagre o bé, amb una salsa de mostassa i mel.
Amanida grega
L’amanida grega és una de les clàssiques dels estius. Encara que provingui de Grècia, aquí també és un plat típic pels ingredients que porta.
Així doncs, els seus imprescindibles són: enciam, tomàquet natural d’amanir o de pera, cogombre, ceba, formatge fresc, olives negres i orenga al gust. Els tocs finals poden ser amb oli d’oliva, vinagre de poma o de vi i sal.
Aquestes són les nostres propostes. Dedica 5 minuts a la cuina per preparar-les i gaudeix d’un estiu més fresc i saludable!