Les prestatgeries del supermercat són plenes d’olis, però no tots són iguals. A l’hora de comprar, cal fixar-se en la categoria que apareix en l’etiqueta del producte que estem a punt de posar al carro. No és el mateix un oli d’oliva verge extra, que un oli d’oliva verge o un oli d’oliva. Quina és la diferència?
Oli d’oliva verge extra
L’Oli d’oliva verge extra és l’oli de millor qualitat que podem trobar. És un suc natural d’oliva; un oli que s’ha obtingut directament de l’oliva per procediments mecànics. Per tant, no hi intervenen processos de refinament ni cap tipus d’additiu. A més, l’oli d’oliva verge extra és un oli sense defectes. La seva acidesa màxima serà del 0,8%.
Oli d’oliva verge
Com en el cas anterior, l’oli d’oliva verge és un suc directament obtingut de l’oliva. Però en aquest cas sí que presenta algun defecte. Per això no podem anomenar-lo “extra”. La seva acidesa màxima serà del 2%.
Oli d’oliva
Un oli d’oliva és una mescla entre olis refinats i olis d’oliva verges. És un oli de menor qualitat, ja que s’ha sotmès a un procés de refinament que el converteix en apte per al consum però alhora en redueix en gran mesura l’aroma, sabor i les propietats saludables.